Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Iskolai ünnepség? vagy mégsem?

2010.10.07

Ma van az iskolai karácsonyi műsor. Az óriási csarnok, ahol megrendezik tele volt díszekkel és egy óriási fenyő állt a csarnok jobb oldalán a színpad mellett. Ahogy minden évben most is a 7.-esek adják elő a műsort. Mindenki lázasan készülődik. Tökéletes előadást akarnak. A 7.-esek már öltözködnek. Mindenki izgatottan várja az előadást. Fél óra még vissza volt, de már nagyon sokan voltak a nézőtéren. Flóra Máriának öltözött be, de nem volt meg a kendője. Odaszaladt a tanárnőhöz és aggódalmasan meg is kérdezte, hogy hol van. A tanárnő megnyugtatta, hogy biztos csak az alagsorban maradt. Flóra le is ment az alagsorba és elkezdett keresgélni. Ekkor egy doboz leesett és Flóra felkapta a fejét. Egy férfi állt vele szemben, véres volt a feje és elég koszos volt a ruhája. Flóra sikítani próbált, de a nagy ijetségben nem tudott. Kicsit hátrált, amikor a férfi megszólalt.
-Segíts rajtam.
Flóra elkezdett szaladni. Visszafutott az öltözőbe és elmondta a tanárnőnek, hogy nem találja a kendőt. A tanárnő lement, hogy majd ő megkeresi. A többiek már kész voltak az öltözködéssel, ezért Flóra egyedül maradt. Meg akarta igazítani a haját és a tükörhöz lépett. A tükörben ismét meglátta azt a férfit akit az alagsorban látott. A férfi újra megszólalt.
-Segíts rajtam.
Flóra ismét hátrálni kezdett, majd bátorságot vett és meg kérdezte.
-Ki vagy te?
A férfi szomorúan bámulta a padlót és mintha nem is hallota volna a kérdést újra megszólalt.
-Segíts rajtam.
Flórát már nem érdekelte ki az, így hát megkérdezte.
-Mi bajod? Hogy segítsek?
A férfi elindult, szép lassan sétált az ajtó felé, amikor odaért hátra fordult és Flórára pillantott. Flóra értette mit akar, így elindult ő is az ajtó felé. Majd kiment az ajtón, Flóra követte, már nem is félt annyira. De amikor az alagsor felé vette a férfi az irány akkor egy kicsit megállt. A férfi ismét hátra fordult.
-Ne félj, gyere tovább.
Flóra tovább követte a férfit. Leértek az alagsorba, de a tanárnő sehol. Ekkor a férfi megállt és Flórának is intett, hogy álljon meg. Flóra megállt és aggodalmasan nézett a férfire. Majd a férfi megszólalt.
-Gyorsan a dobozok mögé!
Flóra a dobozok mögé guggolt és várt. Léptek hallatszottak. Egyre közelebről. Ekkor megjelent egy véres kezű férfi, a gondnok volt. A tanárnő holttestét húzta. Flóra csodálkozott, hogy a gondnok miért nem vette észre a férfit, de miután eltünt a gondnok már nem is érdekelte. Előjött rejtekéből és kérdőn nézett a férfire.
-Gyere kövess!
Flóra vonakodva, de követte. A férfi egy szekrényre mutatott.
-Nyisd ki!
Flóra a szekrényre nézett. Egy kicsit közelebb lépett, majd félve hátra pillantott, a férfi szomorú arcott vágott. Flóra még közelebb ment és kinyitotta a szekrényajtaját. Sikítva hátra ugrott. Nem csoda, hisz az eddig követett férfi holtteste esett ki a szekrényből. Flóra gyorsan hátra pillantott és a férfi sehol. Nem tudta mi történt. Ekkor lépteket hallott, gyorsan a dobozok mögé bújt. A gondnok volt az, amikor észrevette a hullát kivette a zsebéből a kisbicskáját. Körül nézett, majd alaposabban is ellenőrizte a terepet. A dobozokhoz ért, benézett volna a dobozok mögé, de hirtelen Flóra rávetette magát. A gondnok kezét próbálta lefogni, de a gondnok erősebb volt, így ellökte Flórát. A gondnok közelebb ment Flórához és ekkor megszólalt.
-Kellet ez neked?
Majd a bicskáját beledöfte Flóra nyakába. Flóra ütő ere csak úgy pumpálta ki a vért, gyorsan el is vérzett. A gondnok berakta a szekrénybe Flóra holttestét.
A csarnokban már aggodalmasan néztek az órájukra a nézők. Már 10 perce el kellet volna kezdeni. De se Mária se tanárnő. Flóra barátnője már aggodott, bement az öltözőbe, mikor megpillantotta Flórát, Flórának véres volt a feje és azt mondta.
-Segíts rajtam.
Flóra barátnője megijedt, de követte Flórát az alagsorba...

Ne menj le az iskolai alagsorba...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.